Amerikaanse vouwdozen

Een Amerikaanse vouwdoos is gemaakt van golfkarton en vouw je aan de onder- en bovenkant dicht. Leuk feitje: lang voordat uitvinder Robert Gair de Amerikaanse vouwdoos ontwikkelde en een naam gaf in 1890, bestond de doos al. Vandaag de dag zijn vouwdozen nog steeds heel populair. Wij snappen wel waarom. Lees hier alles over het gemak van Amerikaanse vouwdozen.

Hoe Amerikaanse vouwdozen in elkaar zitten

Amerikaanse vouwdozen blinken uit in hun eenvoudige constructie. Ze worden opgevouwen uit een stuk plat golfkarton. Een ander woord voor de Amerikaansde vouwdoos is Fefco 0201. Deze heeft 4 flappen aan de onder- en bovenkant.

Zet je de dozen in elkaar? Dan vouw je eerst de twee kleinere zijflappen naar binnen. Vervolgens sluit je de twee grotere flappen eroverheen en sluit je de doos af met tape. Dit zorgt voor een stevige en veilige verpakking die klaar is om je kostbare inhoud te beschermen tijdens verzending. Extra fijn: je slaat de vouwdozen eenvoudig plat op en vouwt ze pas uit als dat nodig is. Scheelt weer ruimte!

Materiaal van Amerikaanse vouwdozen

Bij Tupak bieden we vouwdozen aan van golfkarton. De golvende laag is veerkrachtig en stevig. Het helpt om je spullen te beschermen tegen schokken en druk. Golfkarton is licht van gewicht en daardoor eenvoudig te verplaatsen.

Stevigheid van een Amerikaanse vouwdoos

Overweeg je een Amerikaanse vouwdoos als verpakkingsoplossing? Denk dan vooraf na over de gewenste stevigheid van de doos. We bieden verschillende stevigheden aan in onze webshop, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

  • Enkel golfkarton in bruin of wit: licht van gewicht en kostenefficiënt
  • Dubbel golfkarton: biedt extra stevigheid en is ideaal voor middelzware tot zware items
  • Drievoudig golfkarton: biedt maximale bescherming, alleen mogelijk in maatwerk

Amerikaanse vouwdozen: voor bedrijven en particulieren

Of je nu een bedrijfseigenaar bent die dagelijks producten verstuurt of een particulier die af en toe een pakket verzendt, onze Amerikaanse vouwdozen zijn de ideale keuze. Ze bieden niet alleen de nodige bescherming, maar ook een professionele uitstraling die indruk maakt op je klanten. Met de mogelijkheid om ze naar wens te bedrukken, kun je zelfs je merkidentiteit versterken.

Amerikaanse vouwdoos als duurzame verpakkingsoplossing

Bij Tupak streven we ernaar om niet alleen hoogwaardige verpakkingsoplossingen te bieden, maar ook om milieubewust te handelen. Onze Amerikaanse vouwdozen zijn gemaakt van duurzaam karton, wat niet alleen zorgt voor de veiligheid van je producten, maar ook bijdraagt aan een groenere toekomst.

Amerikaanse vouwdoos en meer

Naast de standaard vouwdozen van enkel en dubbel golfkarton, kun je ook kiezen uit palletdozen. Dit zijn Amerikaanse kartonnen dozen voor op pallets van 1200 x 800 mm of 800 x 600 mm. Ideaal als je grote hoeveelheden op pallets vervoert. Deze vouwdozen zijn gemaakt van stevig karton en zijn makkelijk stapelbaar.

Wil je meer stevigheid als je de palletdozen vervoert? Ga dan ook voor palletplaten. Je gebruikt ze om dozen af te dekken, als tussenlegger of als bodemplaat. Zo voorkom je schuiven van dozen en vermijd je beschadigingen aan je verpakkingen.

Bestel jouw Amerikaanse vouwdozen vandaag nog

Of je nu 1 of meerdere Amerikaanse vouwdozen nodig hebt, onze vouwdozen hebben de perfecte mix van duurzaamheid en gemak. Bij Tupak staan we klaar je te helpen. Wil je advies over de maat, kleur of bedrukking? Neem dan contact op.

We vallen met de doos in huis

De laatste publicaties

Alle artikelenBlogsNieuws

Andere mensen over onze service

Tupak reviews

Flip

29 april 2024

Prima

Deze review betreft: Amerikaanse vouwdoos, enkel Golf Bruin 1529

Isonlineshop.com

22 april 2024

Perfect top kwaliteit

Deze review betreft: Amerikaanse vouwdoos, enkel Golf Bruin 1522

MultiSales

15 april 2024

Alles ok,en snel geleverd.

Deze review betreft: Amerikaanse vouwdoos, enkel Golf Bruin 1555

Meer laden