Bescherming op Maat, Uniek in Stijl

Doos op Maat!

Maatwerk Dozen: Bescherming op Maat, Uniek in Stijl

Jij levert het product en het design, wij zorgen voor de verpakking. Met meer dan 50 jaar ervaring in de verpakkingssector, zijn wij experts in het oplossen van alle soorten verpakkingsuitdagingen. Laat je inspireren door Tupak's maatwerk dozen die we voor onze klanten hebben gerealiseerd of neem direct contact op voor een vrijblijvende offerte!

Als betrouwbare partner in verpakkingen is Tupak er om jou te ondersteunen. Jouw unieke producten verdienen een even unieke verpakking. We begrijpen jouw behoeften en leveren op maat gemaakte oplossingen die jouw producten veilig houden en tegelijkertijd opvallend presenteren.

Wil je meer weten over de mogelijkheden of een offerte? Neem contact met ons op, we informeren je graag.

Tupak's Maatwerk Kartonnen Dozen

Meest populaire en veelzijdige doos

 • Opslag & verzenden
 • Kosteneffectief
 • Herbruikbaar
Amerikaanse Vouwdozen

Extra stevige flesverpakkingen

 • Ontworpen voor extra bescherming
 • Personaliseerbaar (buiten én binnen)
 • Gemakkelijk in gebruik
Bier- en Wijndozen

Boeken versturen zonder schade

 • Speciaal ontworpen bescherming
 • Lage verzendkosten
 • Eenvoudig te Gebruiken
Boekverpakking

Formaat geschikt voor de brievenbus

 • Efficiënte bezorging
 • Lage verzendkosten
 • Duurzaam
Brievenbusdozen

Voor gebruiksgemak bij opslag

 • Gemakkelijk Openen en Sluiten
 • Makkelijk in Opslag
 • Premium Uitstraling
Doos met Deksel

Voor cadeaus, gift-boxes en beurzen

 • Verhoogde klantervaring
 • Makkelijk in gebruik
 • Unieke Unboxing Ervaring
Geschenkdozen

Stevige verzendpakketten

 • Veilig Transport
 • Hersluitbaar
 • Geen tape nodig
Postdozen

Ideale doos voor E-commerce

 • Zelfsluitend
 • Logistieke Efficiëntie
 • Retourstrips
Verzenddozen

De ontwerpmogelijkheden

Dozen in alle afmetingen

Voor een perfecte pasvorm

Creëer een doos die perfect past bij jouw producten door de afmetingen aan te passen aan jouw specifieke behoeften. Een op maat gemaakte doos biedt niet alleen betere bescherming voor jouw producten, maar kan door betere pasvorm ook de transportkosten en ecologische voetafdruk verminderen.

Loft House Gin
Druktechniek: digitaal
Digitaal
Druktechniek: flexo
Flexo
Druktechniek: offset
Offset

Doos laten bedrukken

Met logo, ontwerp of artwork

Laat jouw merk opvallen met een bedrukt logo of ontwerp op jouw dozen. Kies uit verschillende bedrukkingsopties zoals digitaal, zeefdruk, flexo of offset om een unieke en aantrekkelijke verpakking te creëren die jouw klanten zullen waarderen. Ook complexe ontwerpen zijn mogelijk!

Techniek Kleuren Ontwerp Oplage*
Zeefdruk Max. 4 Eenvoudig Vanaf 25
Digitaal Full Color Complex Vanaf 25
Flexo Max. 3 Gemiddeld Vanaf 250
Offset Full Color Complex Vanaf 250

*Indicatief, afhankelijk van afmetingen

Weet je niet zeker welke techniek het meest geschikt is? Geen zorgen, wij staan altijd klaar om jou te adviseren!

Doos met interieur

Voor presentatie en bescherming

Fixeer en presenteer jouw producten op de juiste manier met een op maat gemaakt kartonnen of inlegschuim interieur. Bepaal de indeling van de vakken in de doos om jouw producten op een georganiseerde en aantrekkelijke manier te presenteren en tegelijkertijd extra bescherming te bieden.

Doos met interieur
Doos met extra functionaliteiten

Doos met extra functionaliteiten

Speciale materialen of functies

Voeg extra functionaliteiten toe aan jouw dozen om gebruiksvriendelijkheid en aantrekkelijkheid van jouw verpakking te verhogen. Kies bijvoorbeeld voor een doos met deksel of handvatten voor gebruiksgemak, extra stevige dozen voor zware ladingen, dozen geschikt voor koeling voor de voedings- en drankenindustrie, of duurzame dozen die de impact op het klimaat verkleinen.

Welke doos is het beste voor jouw product?

Bij Tupak streven we ernaar om jou de best mogelijke verpakkingsoplossing te bieden, afgestemd op jouw unieke producten en hun specifieke toepassingen. Onze deskundige begeleiding helpt jou bij het selecteren van de ideale doos die niet alleen jouw producten in de kijker zet, maar ook zorgt voor een veilige aankomst.

Elk product heeft zijn eigen kenmerken en vraagt om een specifieke verpakking. De afmetingen, kwetsbaarheid, gewicht en hoeveelheid van jouw producten zijn cruciaal bij het kiezen van de juiste doos. Bij Tupak zorgen we voor een op maat gemaakte doos die jouw product optimaal beschermt en presenteert.

Hoe de doos wordt gebruikt is eveneens essentieel bij het maken van de juiste keuze. Of je de doos nu gebruikt voor opslag, inpakken, verzenden, e-commerce, of om een unieke klantbeleving te creëren, Tupak heeft de perfecte doos voor jou klaarliggen.

Productspecificaties

Kijk eerst naar de inhoud van de doos: wat voor product gaat er in de doos?

Afmetingen (LxBxH in mm)
Een perfect passende doos zorgt ervoor dat jouw producten minder schuiven tijdens het transport en in goede staat aankomen.Bovendien vermindert een op maat gemaakte doos transportkosten en ecologische impact door minder ruimte in beslag te nemen.

Kwetsbaarheid
Voor breekbare producten, zoals flessen, is het belangrijk om een doos met extra bescherming te kiezen. Dit kan een doos zijn met ingebouwde schokabsorberende materialen of speciale kartonnen compartimenten om elk item apart te houden.

Gewicht
Bij het verpakken van zware producten, zoals elektronica of meubelonderdelen, is draagkracht essentieel. Een doos met dubbele wanden (dubbelgolf) of versterkt karton kan ervoor zorgen dat de doos het gewicht van de inhoud zonder problemen kan dragen.

Aantal
Als je meerdere items in één doos verpakt, kies dan een doos met voldoende ruimte zodat ze elkaar niet raken of beschadigen. Gebruik indien nodig opvulmateriaal of compartimenten om items op hun plaats te houden en transportschade te voorkomen.

Productspecificaties
Efficiëntie in het Magazijn

Efficiëntie in het Magazijn

Opslag: Stevig, stapelbaar en duurzaam
 • Meedragendheid Inhoud:
  Stevige en stapelbare dozen met versterkt (dubbelgolf) karton bieden extra draagkracht wanneer de inhoud van de doos geen ondersteunende draagkracht biedt of er meerdere pallets op elkaar moeten worden gestapeld.
 • Temperatuur en vochtigheid:
  Koude temperaturen of vochtigheid vereisen gebruik van kraftpapier. Vanwege de langere vezel is hoogwaardig kraftpapier geschikt voor koele omgevingen.
 • Duur en stapeling van opslag:
  Hoe langer de producten moeten worden opgeslagen en hoe hoger ze gestapeld worden, hoe sterker de draagkracht van de doos moet zijn. Hierbij is stevig kraftpapier en dikker golfkarton van belang.
Inpakken: Omloopsnelheid en inpakefficientie
 • Omloopsnelheid:
  De omloopsnelheid van je producten bepaalt hoe frequent jij jouw producten moet inpakken. Maak gebruik van zelfsluitende of autolock dozen wanneer snelheid van inpakken prioriteit is. Een goedkoop alternatief zijn Amerikaanse vouwdozen, maar deze zullen met de hand dicht moeten worden getaped.
 • Tupak's Full Service:
  Houd ook rekening met de benodigde opslagruimte voor de losse dozen en het inpakproces. Bij grote bestellingen kan Tupak ondersteunen in het inpakken en opslag, door levering op afroep per pallet aan te bieden.

Verzenddozen voor Webshops:
maximaliseer de Klantbeleving

Verzenden: Logistieke proces en productbescherming
 • Logistieke Proces:
  Naarmate jouw product meer tussenstops maakt voordat het bij de eindgebruiker aankomt zal je een stevigere doos nodig hebben om de impact tijdens transport te verkleinen.
 • Transportkosten:
  Een verzenddoos die precies aan de afmetingen van je producten, maar ook aan de afmetingen van bezorgdiensten voldoet, zorgt voor lagere transportkosten en minder milieu-impact. Hiernaast bieden dozen met retourstrips klanten de gelegenheid om de doos op een gemakkelijke manier te hergebruiken om producten te retourneren.
Klantbeleving: Presentatie en Unboxing ervaring
 • Presentatie en bedrukking:
  Laat jouw product opvallen en onderscheid je merk van de concurrentie met bedrukte en milieuvriendelijke dozen die zowel merkidentiteit versterken als klanten aanspreken.
 • Unieke unboxing ervaring:
  Je kunt jouw product onderscheiden van de concurrentie door gebruik te maken van aantrekkelijke sluitsystemen, functionaliteiten en bedrukking. Denk bijvoorbeeld aan een cadeauverpakking met magneetsluiting of inkijkraam, interieur op maat en een bedrukte tekst op de binnenkant.
Verzenddozen voor Webshops
Aanvullende Verpakkingsmaterialen

Aanvullende Verpakkingsmaterialen

Opvullen, inpakken, beschermen en sluiten

Naast het kiezen van de beste doos voor jouw product zijn er diverse toebehoren die het verpakkingsproces verbeteren. Overweeg bijvoorbeeld opvulmateriaal voor extra bescherming tijdens transport, tape met dispensers voor snelle en efficiënte sluiting van dozen, en folie ter bescherming tegen vocht, stof en licht.

Begin Jouw Maatwerk Ervaring

 • Vul het contactformulier in of bel naar +31(0)33-203 06 94
 • Op basis van jouw behoefte maken onze verpakkingexperts een voorstel op maat
 • U levert het logo of de artwork aan
 • Wij maken het ontwerp gereed voor printen en doen met jou een laatste check
 • Bij goedkeuring van het ontwerp ontvang je in circa 2 weken jouw dozen, of binnen een week bij express bestellingen

Contact opnemen

Ben je benieuwd naar wat Tupak voor jou kan betekenen? Vraag hier een offerte aan en onze verpakkingexperts nemen dezelfde dag nog contact met je op!

Hartelijk dank voor jouw aanvraag! We nemen zo snel mogelijk contact met je op.