In verband met Hemelvaartsdag zijn wij donderdag 9 en vrijdag 10 mei gesloten.

 Bestellingen die woensdag 8 mei na 12.00 uur zijn besteld worden maandag 13 mei verzonden.

Door deze 5 voordelen kies je vandaag nog voor kartonnen kokers

Auteur: Jorrit Slippens|Leestijd: 5 minuten

Het verschil tussen een Zalandodoos en een Aliexpress pakketje kan bijna niet groter zijn. Waar je bij de een kiest voor goedkoop, weet je dat je bij de ander kwaliteit krijgt. Daarom draagt de keuze van je verzendverpakking bij aan je onderscheidend vermogen. Een kartonnen koker is voor veel producten de beste keuze. Lees hier 5 voordelen.

Voordeel 1: opvallend en onvergetelijk

De eerste indruk is belangrijk. Kartonnen kokers hebben een uniek en aantrekkelijk ontwerp. De ronde vorm trekt gelijk je aandacht en is onderscheidend van de traditionele of rechthoekige verpakking. Dus je valt gelijk op in de winkelschappen of in online productvermeldingen. Je zorgt voor een blijvende indruk in de hoofden van je klanten, waardoor je product beter wordt onthouden en de kans op aankoop groter wordt.

Voordeel 2: veelzijdig en aanpasbaar

Kartonnen kokers zijn super veelzijdig. Of je nu cosmetica, posters of zelfs breekbaar glaswerk verkoopt, kartonnen kokers zijn aan te passen aan verschillende vormen en maten. Heb je producten die vragen om een unieke, maar veilige verpakkingsoplossing? Denk dan ook aan het toevoegen van decoratie op of in de koker en voeg een koord toe waarmee je de koker eenvoudig draagt. 

Bovendien hebben kokers voldoende ruimte voor branding- en designelementen. Je laat je logo, slogan en/of afbeelding van je merk zien. Natuurlijk kun je er ook een boodschap op zetten. Met aangepaste bedrukkingsopties op kartonnen kokers maak je verpakkingen die aansluiten bij de identiteit van je merk. Je product is zo gelijk een stuk herkenbaarder. Extra voordeel: je verhoogt daarmee zelfs de waarde van je product.

Voordeel 3: bescherming en kostenbesparend

Zowel jij als verzender als je klant wilt dat het product heel aankomt bij de klant. Kartonnen kokers zijn stevig en bieden daarom een uitstekende bescherming voor breekbare of tere voorwerpen. De stevige constructie van de koker beschermt je product tegen invloeden van buitenaf, zoals stoten, kreuken en buigen. Hierdoor vermindert het risico op schade en de kans op retourzendingen.

Voordeel 4: milieuvriendelijk

De kokers van karton worden vaak gemaakt van gerecyclede materialen en zijn herbruikbaar. Je vermindert hierdoor én je ecologische voetafdruk en de keuze voor kartonnen kokers is beter voor het milieu. 

Gebruik je kartonnen kokers als verpakking? Behalve praktisch, stem je tegelijkertijd je merk af op je duurzaamheidswaarden. Consumenten waarderen merken die prioriteit geven aan duurzaamheid. De keuze voor kartonnen kokers draagt dus bij aan je merkimago en verbetert de loyaliteit van klanten. Je behoudt ‘oude’ klanten, trekt nieuwe klanten aan én onderscheidt je producten van concurrenten.

Voordeel 5: gebruiksvriendelijk

Met verwijderbare deksels, doppen en andere afsluitingen sluit je de kokers moeiteloos veilig af. Dit zorgt ervoor dat alles netjes op zijn plek blijft en je behoudt de versheid van je producten. 

Uiteraard zijn de kartonnen kokers herhaaldelijk te gebruiken. Veel mensen hergebruiken de kokers voor bijvoorbeeld creatieve projecten. De kokers gaan zo langer mee. Wel zo duurzaam. En je zorgt ervoor dat jouw merk lang in het geheugen van de consument blijft, zelfs na de eerste aankoop.

Kartonnen kokers bij Tupak

Vraagt jouw product naar kartonnen kokers op maat? Dan helpen we je daar graag mee. Kijk eerst even in onze webshop. Daar vind je kartonnen kokers in verschillende vormen, lengtes, diameters en kleuren.

Bekijk kokers

Over de auteur

Jorrit Slippens

Jorrit is bij Tupak als Rob Geus in een keuken: hij onderzoekt alles. Voornamelijk waar de groeikansen voor Tupak liggen. Waarom hij zijn werk zo boeiend vindt? Dat komt door de onontdekte diversiteit van de sector. Van contact met een breed spectrum van bedrijven tot de 'How It’s Made'-ervaring tijdens fabrieksbezoeken, waar hij het volledige productieproces met eigen ogen ziet. Stilzitten is geen optie, er is altijd werk aan de winkel, uhh, webshop.