• Geen verzendkosten bij orders vanaf € 149
  • Voor 12 uur besteld, morgen in huis(binnen Nederland)
  • Gratis retourneren binnen 5 dagen
  • 9/10 tevredenheid
  • Bel ons op 033 2030694

Historie

Sinds 1967

Tupak is sinds 1967 de specialist op het gebied van verpakkings- en verzendmaterialen van papier en karton. Als patenthouder van een speciale vouwsluiting is Tupak begonnen met het produceren van kartonnen verzendkokers en het verwerken van halffabricaten. Tupak staat vooral bekend om haar snelle levering.

1992

In 1992 heeft Cornelis Slippens het bedrijf overgenomen. Kort na de overname heeft Tupak haar werkzaamheden uitgebreid met het in eigen huis produceren van kartonnen verzendkokers. Naast deze kartonnen verzendkokers heeft Tupak haar productielijn uitgebreid met machinaal beplakte, oftewel geëtiketteerde of bedrukte kokers.

1996

Na verdere diversificatie van de productlijn naar verpakkingsmaterialen en de toevoeging van een full service handlingafdeling groeide Tupak snel uit haar jasje. Verhuizen binnen Nijkerk naar de Galvanistraat in 1996 en later naar de Marconistraat waren dan ook logische stappen.

2004

In 2004 nam Tupak Reinpak over. Een handelsbedrijf en specialist in boekverpakkingen met een eigen handlingafdeling. Kort daarna werd deze bedrijfsnaam gewijzigd in Tupak Packaging, waarin alle handelsactiviteiten worden ondergebracht.

2013

Tupak blijft nieuwe producten en toepassingen ontwikkelen,  waarbij kwaliteit, snelle levering en aandacht voor milieu centraal staan. Tupak staat voor een duurzame productie door voornamelijk kokers te produceren die bestaan uit papier en karton met het FSC keurmerk. Door innovatie en voortdurend aandacht te hebben voor processen, systemen en technologische ontwikkelingen weet Tupak op een efficiënte manier te produceren met een hoog serviceniveau.

Naast onze Nederlandse activiteiten is Tupak inmiddels ook actief op de Duitse markt met een eigen vestiging.

2014

Tupak slaagt er als eerste producent in om een afsluitdeksel te ontwikkelen die volledig uit recyclebaar karton wordt gemaakt; de Ecoplug. Daarmee is Tupak in staat om haar producten volledig van karton te maken, een unieke ontwikkeling in de wereld van de rondkartonnage/ronde verpakkingen. Met de Ecoplug kan het gebruik van kunststof afsluitingen in de toekomst sterk worden gereduceerd en zo een wezenlijke bijdrage leveren aan de bescherming van het milieu. Voor de uitvinding is Europees patent aangevraagd.

2016

In 2016 nam Tupak het rondkartonnagebedrijf Vlieger Special Packaging uit Lelystad over. Door deze overname beschikt Tupak over meer productiecapaciteit en mogelijkheden tot het uitwisselen van kennis en ervaring zodat ook de toekomst kan worden voldaan aan de groeiende vraag naar de producten.