In verband met Hemelvaartsdag zijn wij donderdag 9 en vrijdag 10 mei gesloten.

 Bestellingen die woensdag 8 mei na 12.00 uur zijn besteld worden maandag 13 mei verzonden.

Verrzendzakken voor kleding: wat is de beste optie?

Auteur: Jorrit Slippens|Leestijd: 5 minuten

Heb je een leuk kledingboetiekje of juist een grote kledingwinkel? Verstuur de bestelling van je klanten in verzendzakken voor kleding. Je bespaart hiermee kosten en je bent duurzaam beter. Hoe dat precies zit, lees je in deze blog.

Waarom verzendzakken belangrijk zijn voor jouw verzending

Met een kledingwinkel is de kwaliteit van jouw verzendzakken voor kleding van groot belang. Verzendzakken beschermen niet alleen jouw producten tijdens transport, maar spelen ook een rol in het versterken van je merkimago. Daarnaast maak je het retourproces eenvoudiger als de verzendzak een retourstrip heeft. Dus een goed ontworpen verzendzak verhoogt de klanttevredenheid en draagt bij aan een positieve merkbeleving.

Verschillende soorten verzendzakken

Je hebt keuze uit verschillende soorten verzendzakken, elk met hun eigen kenmerken en voordelen:

  • COEX ondoorzichtige verzendzakken: gemaakt van plastic en het ondoorzichtige uiterlijk biedt privacy aan de bestelling. De zak beschermt ook tegen scheuren, perforaties en regen. Beschikbaar in 4 maten.
  • Do Good Bag: milieuvriendelijke papieren verzendzak met FSC-keurmerk. Makkelijk in gebruik door de zelfklevende strips en tearstrips. Beschikbaar in 6 maten en al vanaf 25 stuks!.
  • Papieren verzendzakken: gemaakt van 110 gram stevig kraftpapier. De verzendzakken hebben een plakstrip en zijn beschikbaar in 2 maten.
  • Transparante verzendzak: je kleding komt mooi aan als je het verpakt in een plastic zak die beschermt tegen vocht, stof en vuil. De zak is licht van gewicht en je ziet gelijk wat erin zit. In 3 maten beschikbaar.

De voordelen van verzendzakken

Het grootste voordeel van verzendzakken is het gemak waarmee je je producten verstuurt. Doordat de zakken plat zijn en in verschillende maten beschikbaar zijn, kunnen de meeste door de brievenbus. Verzendzakken gebruiken minder papier, nemen minder ruimte in en hierdoor besparen jij en je klant op verzendkosten. Daarnaast maak je het retourproces voor je klant eenvoudiger door de retourstrip. De verzendzak wordt dan meerdere keren gebruikt. Dat is ook nog eens duurzamer.

Houd hier rekening mee bij het kiezen van verzendzakken

Bij het kiezen van verzendzakken voor jouw kledingverzendingen zijn er een aantal belangrijke factoren om rekening mee te houden. Kijk bijvoorbeeld naar de bescherming die de verzendzak moet bieden voor jouw producten. Kleding kan bijvoorbeeld beter tegen stoten dan accessoires, zoals sieraden. Een blouse of ander kledingstuk is verpest als deze nat wordt. Zo wil je je pakketje niet afleveren. Pak je kleding daarom ook in met een waterdichte verzendzak.

Maak jij met je bedrijf stappen richting duurzaamheid? Denk dan ook aan je verpakkingsmaterialen. In ons assortiment hebben we verschillende milieuvriendelijke verzendoplossingen. De Do Good Bag is hier een goed voorbeeld van.

Kleding en meer versturen in verzendzakken

De keuze voor de verzendzak hangt af van het type product dat je verstuurt, je merkidentiteit en je budget. Zorg ervoor dat je kiest voor verzendzakken van hoge kwaliteit die je producten veilig en in goede staat houden tijdens het transport, terwijl ze ook bijdragen aan een positieve klantervaring. Denk, naast kleding, ook aan deze flexibele producten om in een verzendzak te versturen:

  • Schoenen (in schoenendozen)
  • Portemonnees
  • Handtassen en kleine rugzakken
  • Boeken
  • Documenten
  • Handdoeken

Vragen? Stel ze aan ons

Met verzendzakken verstuur je voortaan kleding en kleine objecten op een veilige en betrouwbare manier. Kun je niet kiezen tussen de voordelen van de verpakkingen? Combineren is mogelijk. Bekijk alle verzendzakken. Wil je de perfecte maat weten of de verzendzak laten bedrukken? Neem contact op.
 

Over de auteur

Jorrit Slippens

Jorrit is bij Tupak als Rob Geus in een keuken: hij onderzoekt alles. Voornamelijk waar de groeikansen voor Tupak liggen. Waarom hij zijn werk zo boeiend vindt? Dat komt door de onontdekte diversiteit van de sector. Van contact met een breed spectrum van bedrijven tot de 'How It’s Made'-ervaring tijdens fabrieksbezoeken, waar hij het volledige productieproces met eigen ogen ziet. Stilzitten is geen optie, er is altijd werk aan de winkel, uhh, webshop.