In verband met Hemelvaartsdag zijn wij donderdag 9 en vrijdag 10 mei gesloten.

 Bestellingen die woensdag 8 mei na 12.00 uur zijn besteld worden maandag 13 mei verzonden.

Slim retourneren met de retourdoos

Auteur: Jorrit Slippens|Leestijd: 5 minuten

In een tijd waar online winkelen de norm is geworden, zijn retourzendingen onvermijdelijk. Hoewel het gemak van retourneren essentieel is voor de klanttevredenheid, kan de verpakking het retourproces nog wel eens moeilijk maken. Hiernaast hebben de vele retourzendingen een aanzienlijke impact hebben op het milieu. Daarom is het belangrijk om dit proces zo efficiënt en duurzaam mogelijk te maken. Met PostNL retourlabels en onze innovatieve retourdozen zetten we een stap in de juiste richting.

De uitdaging van retourzendingen

Retourzendingen zijn een belangrijk onderdeel van de online winkelervaring. Klanten verwachten een soepel proces dat hen de vrijheid geeft om producten terug te sturen die niet aan hun verwachtingen voldoen. Echter, elke retourzending draagt bij aan de ecologische voetafdruk van online winkelen, door extra transport en de noodzaak van meer verpakkingsmateriaal. Dit dilemma tussen klanttevredenheid en milieu-impact vereist een slimme oplossing, ook bij de verpakking.

Retour doos voor eenvoudig retour sturen

Hiervoor bieden wij de retour doos. Retourdozen hebben een dubbele plakstrip met afscheurperforatie. Dit vereenvoudigt het retourproces, bevordert hergebruik en beschermt je artikelen.

Dubbele plakstrip voor gemakkelijk gebruik

Onze retourdozen zijn uitgerust met twee plakstrips. De eerste strip maakt het openen van de doos een fluitje van een cent, terwijl de tweede strip ervoor zorgt dat je de doos opnieuw kunt sluiten voor de retourzending. Dit betekent minder gedoe met tape of het zoeken naar een geschikte verpakking. Alles wat je nodig hebt, is direct bij de hand.

Hoe werkt het?

  1. Openen: ontvang je bestelling en open de doos zorgvuldig met de eerste plakstrip.
  2. Beslissen: niet tevreden of een verkeerde bestelling? Geen probleem. Gebruik dezelfde doos voor je retour.
  3. Hersluiten: sluit de doos met de tweede plakstrip. Jouw pakket is nu klaar om teruggestuurd te worden.
  4. Retourneren: volg de instructies voor het retourneren van je pakket via jouw retourdienst. Print je retourlabel of laat hem printen door je pakketdienst en bevestig deze eenvoudig op de doos.

Waarom een retourdoos?

Doos voor veilige retourzendingen

De constructie van de doos zorgt ervoor dat je artikelen tijdens het retourproces beschermd blijven. Zo komen ze in dezelfde staat terug bij de afzender als hoe jij ze hebt ontvangen.

Ideale doos voor retourlabels

Bezorgdiensten zoals PostNL, DHL en UPS maken het retourneren eenvoudig met een retourlabel. Klanten kunnen hun pakketten makkelijk retourneren door het retourlabel zelf of bij een PostNL-punt te laten printen en vervolgens op de verpakking te plakken. Dit verhoogt de klanttevredenheid en moedigt hergebruik van verpakkingen aan.

Milieuvriendelijke retour verpakking

Door de mogelijkheid tot hergebruik helpen onze dozen bij het verminderen van afval. Dit past perfect in een duurzaam levensstijl en draagt bij aan een beter milieu.

Ook verzendzakken met retour strips

Naast onze retourdozen hebben we ook de Do Good Bags: verzendzakken met retourstrip. Deze FSC-geproduceerde verzendzakken zorgen voor een milieuvriendelijke verzending en moeiteloze retour. Ideaal voor flexibele producten.

Bestel vandaag nog jouw retourdozen

Ontdek het gemak van onze innovatieve retourdozen: met een slimme dubbele plakstrip maak je retourneren eenvoudiger dan ooit. Openen, sluiten, en terugsturen zonder gedoe. Perfect voor elk retourlabel en ontworpen om je artikelen veilig te houden. Bovendien draag je bij aan een beter milieu door minder afval. Retourneren wordt zo niet alleen gemakkelijker, maar ook duurzamer. Jouw keuze voor onze retourdozen is een stap in de richting van bewuster consumentengedrag.

Over de auteur

Jorrit Slippens

Jorrit is bij Tupak als Rob Geus in een keuken: hij onderzoekt alles. Voornamelijk waar de groeikansen voor Tupak liggen. Waarom hij zijn werk zo boeiend vindt? Dat komt door de onontdekte diversiteit van de sector. Van contact met een breed spectrum van bedrijven tot de 'How It’s Made'-ervaring tijdens fabrieksbezoeken, waar hij het volledige productieproces met eigen ogen ziet. Stilzitten is geen optie, er is altijd werk aan de winkel, uhh, webshop.